Petak, 25. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kažnjena sa 1.000 KM zbog izazivanja panike

Preuzmite sliku

Ženi iz Bosanske Gradiške inicijala B.B. uručen je prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 1.000 КM, zbog, kako je saopćeno, kršenja odluke Vlade RS-a o zabrani izazivanja panike i nereda za vrijeme vanredne situacije na teritoriji RS.

Iz Policijske uprave Gradiška su naveli da je B.B. na svom Instagram profilu, “biljchiii”, između ostalog objavila “Hvalite Gradišku nema korone kako bi je uzdigli od svih gradova u RS.., a ovamo ženu u Gradišci skrivate da je i testirana i zaražena i već 7 dana u kućnom karantinu.. Pošto to radite takvi lažni mediji nam ne trebaju sve radite politički ne za zdravlje ljudi! Da je za naše zdravlje davno bi sve zatvorili na 28 dana i završili s tim”.

‘Na osnovu preduzetih operativnih i istražnih mjera i radnji, policijski službenici identifikovali su B.B. koja je odmah i pozvana u prostorije Policijske uprave Gradiška te je priznala da je ona lično objavila navedeno bez posebnog obrazloženja za isto’ – navodi se u saopćenju.

O navedenom je putem telefona obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji se izjasnio da u konkretnom događaju ne postoje elementi krivičnog djela, već prekršaja po tački 2. Odluke Vlade RS o zabrani izazivanja panike i nereda za vrijeme vanredne situacije na teritoriji RS, te je B.B. uručen prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 1.000 КM.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,