Utorak, 21. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kasumović uspio u borbi: Blokirani računi kladionica u Zenici

Preuzmite sliku

Kabinet Gradonačelnika Zenice danas je informisan da je po nalogu Porezne uprave FBiH – Kantonalni porezni ured Zenica izvršena blokada računa poreznih obveznika iz grupe pravnih lica “lutrije, igre na sreću, sportske kladionice”, a po osnovu komunalne takse Grada Zenica za 2015. i 2016. godinu.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović uspio je i pored velikih pritisaka i medijskog linča kladioničarskog lobija, u budžet Grada naplatiti ono što ranije nije bilo moguće.

Gradu Zenica vraćen je dio pripadajućih sredstava koja su priređivači igara na sreću u proteklom periodu izbjegavali vratiti građanima Zenice. Na ovaj način, Grad Zenica će od priređivača igara na sreću po osnovu Odluke o komunalnim taksama Grada Zenica naplatiti oko pola miliona KM.

Očekuje se da će postupak naplate komunalnih taksi Grada Zenica biti nastavljen i za 2017. godinu. Tim prije, jer je Porezna ispostava Zenica napravila izmijenjene porezne prijave za priređivače igara na sreću – klađenja, a u skladu sa usvojenom izmjenom Odluke o komunalnim taksama, koju je na inicijativu gradonačelnika Fuada Kasumovića usvojilo Gradsko vijeće Zenica, piše zenica.ba.

Po ovom osnovu u 2017. godini u budžet Grada Zenica od priređivača igara na sreću bit će uplaćeno više miliona KM. Porezna ispostava Zenica ove je godine, prema informacijama Gradske uprave, izdala 20 prekršajnih naloga ovog grupi priređivača igara na sreću i to zbog neplaćanja komunalne takse na ukupan iznos od 30.000 KM.

Gradska uprava Zenica i gradonačelnik Kasumović i ovim putem pozivaju Miralema Galijaševića, premijera Zeničko – dobojskog kantona da povuće zahjev za ocjenu ustavnosti Odluke o komunalnim taksama Grada Zenica kojeg je uputio Ustavnom sudu FBiH i da na taj način omogući da ovaj postupak bude rješavan redovnom procedurom. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje