Petak, 23. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Kantonalni štab civilne zaštite: Na području TK masovno kršenje socijalne distance

Nakon što od danas osobama starijim od 65 godina od 8 do 12 sati omogućeno kretanje do petka 10. aprila oglasio se Kantonalni štab civilne zaštite Tuzlanskog kantona koji po hitnom postupku zbog masovnog kršenja odredbi o korištenju lične zaštitne opreme i socijalne distance od Federalnog štaba civilne zaštite traži da preistipa Dopune naredbe.

Traži se od Federalnog štaba civilne zaštite da HITNO preispita Dopune naredbe broj: 12-40-6-148-34-2/20 od 03.04.2020. godine kojom se osobama starijim od 65 godina dozvoljava kretanje radi preuzimanja penzija od 8 do 12 sati u periodu od ponedjeljka 06.04.2020. godine do petka 10.04.2020. godine.

Naime, na području Tuzlanskog kantona primjećeno je masovno kršenje odredbi o korištenju lične zaštitne opreme i socijalne distance.

Stvorene su gužve ispred apoteka, banaka i prodavnica prehrambene robe.

Smatramo da će ovakvo neodgovorno ponašanje pojedinaca ugroziti sve što smo do sada postigli u sprječavanju širenja bolesti izazvane koronavirusom (COVID-19), što bi moglo imati nesagledive posljedice u zdravstvenoj zaštiti stanovništva, posebno najugroženije kategorije – penzionera, navode iz Kantonalnog štaba civilne zaštite Tuzlanskog kantona.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje