Nedjelja, 11. Aprila 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kantonalni štab civilne zaštite donio nove mjere: Produženo radno vrijeme trgovina, zabrana obavljanja privatne prakse…

Preuzmite sliku

Kantonalni štab civilne zaštite na današnjoj sjednici donio je Odluka o produženju radnog vremena trgovina sa prehrambenim artiklima, supermarketa i pumpi najkasnije do 19:00 sati.

Na snazi je i dalje mjera zabrane kretanja od 20:00 sati uveče do 05:00 sati ujutro. Kako je istakao komandant štaba Mustafa Šakić, jedna od naredbi tiče se i zdravstvenih radnika koji su zaposleni u javnom zdravstvenom sektoru a obavljali su i privatnu praksu.

Njima je današnjom odlukom zabranjen rad u privatnom sektoru. Kantonalnim inspekcijama naloženo je da izvrše inspekcijski nadzor svih privatnih zdravstvenih ustanova i da se utvrdi da li su se pridržavalli opštih i posebnih mjera zaštite kao i da li su odredili trijažne centre na ulazu u klinike.

Ove odluke na snagu stupaju odmah, poručeno je iz Kantonalnog štaba civilne zaštite.

Naređuje se svim prodajnim objektima na području TK koji vrše prodaju voća, povrća, hljeba i drugih pekarskih proizvoda da osiguraju zaposlenika koji će sa polica uzimati i po potrebi vagati navedene proizvode dok traje stanje prirodne nesreće izazvano korona virusom.

Naređuje se svim prodajnim objektima na području TK da poštuju sanitarno-higijenske mjere Minsitarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje