Četvrtak, 1. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Kantonalna privredna komora Tuzla: Pozivamo na preispitivanje odluke kojom je ograničen rad ugostiteljskim objektima

Preuzmite sliku

Kantonalna privredna komora Tuzla u ime firmi članica okupljenih u Udruženju za trgovinu, turizam i ugostitetljstvo, poziva članove Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona da još jednom preispitaju novu Odluku kojom je zabranjen rad ugostiteljskim objektima poslije 20,oo sati.

“Smatramo da će pooštravanje mjera dodatno opteretiti djelatnost ugostiteljstva koja je jedna od najteže pogođenih pandemijom koronavirusa, opasno ugroziti egzistenciju 20.000 radnika, njihovih porodica, uticati na opstanak brojnih ugostiteljskih objekata i generalno dodatno usporiti oporavak poljuljane privrede na području Tuzlanskog kantona.

Pozivamo nadležne da vrate na snagu prethodnu Odluku koja propisuje vraćanje radnog vremena regulisanog zakonom do 23,oo sata.

Također, pozivamo sve ugostitelje da se strogo pridržavaju svih ranije propisanih epidemioloških mjera (distanca, dezinfekcija, propisani broj ljudi za određenu kvadraturu objekta, radno vrijeme…) a organe inspekcijskih službi pozivamo da pojačuju kontrolu svih ugostiteljskih objekata na području Tuzlanskog kantona.

Samo zajedničkim naporima i djelovanjem možemo doprinijeti sprječavanju katastrofalnih posljedica pandemije i samo uvažavanjem, podržavanjem i zajedničkim djelovanjem privrednika i Vlade, možemo očuvati privredu Tuzlanskog kantona.” navodi se u saopštenju. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje