Nedjelja, 14. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Kanton Sarajevo ovog ljeta je trebalo da posjeti 10.000 građana zemalja Zaljeva

Preuzmite sliku

Predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Kenan Magoda uputio je apel nadležnim državnim organima u vezi s problemom stikera za vizu čiji nedostatak ugrožava ljetnu turističku sezonu.

– Nakon što smo dobili informaciju da u ambasadama BiH u zemljama Zaljeva postoji problem nestašice stikera za vize, promptno smo reagirali, s obzirom da usporavanje ili zaustavljanje samog procesa izdavanja viza za turiste koji dolaze iz pomenutih država, posebno se to odnosi na Saudijsku Arabiju, znači i direktno ugrožavanje ljetne turističke sezone – istakao je Magoda u svom reagiranju.

Prema našim procjenama, dodao je, ovog ljeta je Kanton Sarajevo trebalo da posjeti 10.000 građana zemalja Zaljeva. Kontaktirali smo MVP u više navrata i dobili informaciju da će problem štampanja viznih stikera biti riješen, ali nažalost, još uvijek nije.

– S obzirom na to da se radi o milionskim gubicima za bh. turistički sektor, koji je jedan od generatora oporavka ekonomije, nadamo se da će država učiniti sve da problem što prije riješi jer vrijeme ističe, s obzirom da je već napravljena ogromna šteta. Nadamo se da će sutra stići obećanih 10.000 viznih stikera u Ambasadu BiH u Jordanu iz Njemačke, kako je izjavio ambasador Mato Zeko. Podsjećam, TZ KS je u više navrata tražila da se trajno riješi problem ulaska turista iz zemalja Zaljeva privremenim ukidanjem viza, nažalost to Vijeće ministara BiH nije prihvatilo iz javnosti već poznatih razloga – naglašava Kenan Magoda, predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo u saopćenju Turističke zajednica Kantona Sarajevo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,