Petak, 7. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Kandidatkinja za Parlament FBiH se pohvalila da je “klepila” kišobranom psa dok je spavao

Preuzmite sliku

Azra Dramalija, kandidatkinja Koalicije Država za Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine izazvala je niz osuda i reakcija, nakon što je na svom Facebook nalogu saopštila kako je udarila psa kišobranom – jer je spavao u saksiji.

– Kako zabraniti psu da u saksijama spava? Ima li neko neku ideju, neki narodni, oprobani lijek? Ja sam, doduše danas primijenila kišobran i klepila ga preko leđa (dok je spavao). Iskreno se nadam da će zapamtiti lekciju – stajalo je, između ostalog, na njenom Facebook statusu.

 • Predvidjela je i to da će se ljubitelji životinja uskoro javiti sa reakcijama, što se, sasvim opravdano i desilo.

  Jedan od njih je ustvrdio da se radi o zlostavljanju napuštene životinje, “koja je spavala u saksiji jer je beton hladan i mokar od kiše”.

  Ragovali su, između ostalih, i iz Koalicije Država, odakle su se ogradili od izjava Dramalije, te najavili ispitivanje spornog slučaja.

  – U skladu sa principima Koalicije Država naša Etička komisija će ispitati slučaj i donijeti odgovarajuću preporuku o mogućim sankcijama. Izvinjavamo se svima koji su potreseni njenim postom. Hvala svima koji su nas upozorili na taj slučaj – saopćili su.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,