Četvrtak, 5. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kalesiju zahvatilo olujno nevrijeme, padao led veličine oraha…

Preuzmite sliku

Danas oko 13:00 sati područje Kalesije zahvatilo je jako olujno nevrijeme praćeno pljuskom, ledom i snažnim naletima vjetra.

 • Krupan led u velikim količinama padao je velikom brzinom i za kratko vrijeme zabijelio je ovo područje. Nevrijeme nije dugo trajalo, ali je bilo veoma jakog intenziteta. Za sada nema informacija o pričinjenim materijalnim štetama.

  Iz Općine Kalesija pozivaju građane u slučaju da su prouzrokovani veći problemi kada su u pitanju poplave, klizišta da kontaktiraju Civilnu zaštitu na broj 035 367 700.

  Nestabilne vremenske prilike nastavile su se i danas na području TK, te je i područje grada Tuzla zahvatio grmljavinski pljusak.

  Podsjećamo, kako je meteorolog, Nedim Sladić istakao za Tuzlanski.ba, žuti meteoalarm u Tuzlanskom kantonu nije upaljen bez razloga.

  Vezano | Nedim Sladić za Tuzlanski.ba: Grmljavinski pljuskovi u TK i naredna dva dana, opasnost od izlijevanja Spreče

  “Mjestimično, tj. lokalno, u poslijepodnevnim satima javljat će se grmljavinski pljuskovi, koji mogu prerasti u grmljavinsko nevrijeme prolazno praćeno gradom, olujnim vjetrom te obilnijim izljevima kiše, no nadajmo se da ovog puta će se raditi o manjem intenzitetu nego u protekla dva dana, iako parametri modela prikazuju izraženije vrijednosti koje pogoduju grmljavinskim razvojima”, istakao je Sladić. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,