Ponedjeljak, 1. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kalesija: Zbog klizišta iseljena tročlana porodica

Preuzmite sliku

Na osnovu izvještaja primljenih od OSCZ sa područja TK, stanje u oblasti zaštite i spašavanja u toku poslednja 24 sata bilo je slijedeće:

Prema izvještaju OSCZ Čelić za 24. i 25.02. evidentirano je aktiviranje 6 novih i 22 stara klizišta u naseljima Nahvioci, Drijenča, Sitari, Brnjik i Čelić. U naselju Sitari klizište ugrožava nekoliko stambenih objekata.

Na području općine Kalesija, u naselju Babajići, MZ Tojšići, iz stambenog objekta koji je ugrožen djelovanjem klizišta iseljena je tročlana porodica. Porodica je trenutno smještena u motel „Polo“ Kalesija.

Prema izvješaju OC SCZ Gračanica, u protekla 24 sata došlo je do aktiviranja 3 nova i reaktiviranja 2 stara klizišta i to na području naselja Stjepan Polje 1 novo klizište i reaktiviranje 2 stara, naselje Malešići 1 novo klizište koje ugrožava lokalno mezarje i naselje Škahovica 1 novo klizište. Klizišta u Stjepan Polju i Škahovici ugrožavaju lokalne putne komunikacije.

Prema izvještaju OSCZ Gradačac, u protekla 24 sata prijavljeno je aktiviranje klizišta u naseljima Rajska, Vučkovici, Kerep, Zlinja Srednja i Međiđa Srednja. Klizišta ugrožavaju 4 stambena objekta.

Prema izvještaju OSCZ Doboj Istok, u protekla 24 sata došlo je do raktiviranja klizišta na području naselja Habibovići. Klizište ugrožava dva stambena objekta.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,