Četvrtak, 23. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Kalesija: Uspješno završena akcija, u petak konvoj sa stambenim kontejnerima kreće prema Turskoj

Preuzmite sliku

Konvoj pomoći narodu Turske iz Kalesije kreće u petak, 17. marta, rečeno je danas na konferenciji za medije koja je održana u Kalesiji.

Prema riječima načelnika Seada Džafića, iz Kalesije će krenuti konvoj sa 31 stambenim kontejnerom, dva sa sanitarijama, odnosno kupatilima kao i sav potreban namještaj i prehrambeni paketi, saopćeno je iz Općine Kalesija.

  • – Ovo je dokaz da zajedno možemo učiniti mnogo toga, za kratak period prikupili smo oko 100.000 KM od vijećnika, građana, privrednika kao i donatora iz Srebrenika, Lukavca, Mostara što smo uložili u izgradnju stambenih kontejnera i nabavku namještaja, te prehrambenih paketa – kazao je načelnik Džafić.

    Koordinator grupe za izgradnju Mujo Mujkić ističe da je vrijednost kompletnog projekta, kada se uračuna radna snaga koja je bila besplatna kao i mašine koje su korištene za sve radove oko 250.000 KM.

  • – Mi već imamo formiranu ekipu koja će u petak sa konvojem krenuti prema Turskoj kako bi na licu mjesta izvršili montažu stambenih kontejnera, a za trasport kontejnera i namještaja bit će potrebno četiri šlepera, a također uz taj konvoj će ići i šest šlepera Crvenog križa Federacije BiH – rekao je Mujkić.

    Sulejman Agić inženjer mašinstva, koji je zaposlenik UNIS TOK-a bio je angažiran na izradi crteža i dizajniranju kontejnera zajedno sa Husom Atlagićem, govori da je zadovoljan urađenim poslom i da su radovi završeni prije nego što je to planirano te da će početkom naredne sedmice građani Turske biti smješteni u svoje nove domove koji su izgrađeni u Kalesiji.

  • – U cijelu priču uključen je i kalesijski Crveni križ koji je otvorio i podračun na koji su građani uplaćivali novac tako da je akcija provedena transparentno, a cijeli finansijski izvještaj biće dostupan javnosti – rečeno je danas u Kalesiji.

  • Načelnik Džafić je zahvalio svima onima koji su dali svoj doprinos da ova akcija uspije i pozvao je građane da u petak budu u Kalesiji kako bi se ispratio konvoj pomoći koji će krenuti ispred zgrade Općine Kalesija.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje