Utorak, 3. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kakvo nas vrijeme očekuje za Međunarodni praznik rada – 1. maj?

Preuzmite sliku

Bliži se jedan od omiljenijih praznika za bh. građane Međunarodni praznik rada – 1. maj.

Ovaj praznik se u Bosni i Hercegovini tradicionalno obilježava sa porodicom i prijateljima odlaskom u prirodu ili na obližnja izletišta gdje se uz ražanj, roštilj, muziku i veselu atmosferu tradicionalno teferiči.

Iako bh. građani nemaju previše razloga za proslavu Međunarodnog praznika rada zbog sveopšteg stanja u državi ipak se svake godine na ovaj praznik u BiH zaborvi na sve probleme i taj dan dan posveti se porodici i prijateljima.

U mnogim zemljama EU Međunarodni praznik rada 1. maj obilježava se na način da radnička klasa tog dana izađe ispred državnih institucija i iskažu svoje eventualno nezadovoljstvo ili ukažu na određene probleme.

Kada je u pitanju Bosna i Hercegovina jedan od ključnih faktora proslave Međunarodnog praznika rada je vremenska prognoza od koje mnogima zavisi na koji će način obilježiti odnosno proslaviti 1. maj.

Prema najavama meteorologa za 1. maj u Bosni i Hercegovini trebalo bi preovladavati pretežno oblačno vrijeme uz mogućnost kiše i pljuskova u poslijepodnevnim i večernjim satima. Maksimalna dnevna temperatura predviđena je do 16 stepeni Celzijusa. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje