Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kako je govorio Dodik o rušenju crkve u dvorištu Fate Orlović: “Nema dozvole, e imat će, ali neće biti srušena”

Preuzmite sliku

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda komentarisao je ranije provođenje presude Evropskog suda za ljudska prava kojom se nalaže uklanjanje crkve iz dvorišta Fate Orlović u Konjević-Polju.

Dodik je tada poručio da crkvu ne treba rušiti i da neće biti srušena:

“Američki ambasador prethodno je tražio od mene 10 dana pred onaj juli da se crkva sruši, kazao sam mu da mi ne rušimo crkve, rekao je moraš, rekao sam da neće biti srušena. Kazao je da očekuju da se ‘inat crkva’ sruši rekao sam da neće biti srušena, rekao je da nema dozvole, nazvao sam ministricu i rekao izdaj dozvolu. Rekli su da sam drzak jer nisam htio srušiti crkvu a oni nisu drski jer su htjeli da je sruše, pa o čemu se tu radi” istakao je Dodik ranije a podsjećanje na njegove riječi objavio je na svom youtube kanalu Nebojša Vukanović:

Podsjećamo, nakon više od dvije decenije pravne borbe nana je dočekala pravdu. U momentima rušenje spomenute crkve došlo je do pogoršanja njenog zdravlja vjerovatno zbog emocija, kako tvrde članovi njene porodice, a koje je ionako u posljednje vrijeme nije zadovoljavajuće. Izmještanje crkve još traje, a nepoznato je gdje će biti sagrađena ponovo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,