Ponedjeljak, 23. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Kad hobi preraste u posao: Sestre iz Tuzle otvorile svoju slastičarnu

Preuzmite sliku

Sestre iz Tuzle Dženita Aljić i Azra Tokić otvorile su svoju slastičarnu ‘TSO Sister Cakes’.

Dženita i Azra su izradu i dekorisanje torti počele raditi za rođendane svoje djece, a onda je to preraslo u hobi, a kasnije kako je posao napredovao i potražnja porasla odlučile su se za korak više i otvorile vrata svoje radnje za sve ljubitelje dobre poslastice.

 • Radnja se nalazi na adresi Stupine B11,a tokom ceremonije otvaranja priređenaje zabava za najmlađe posjetioce.  Na ovoj adresi svaki dan ih moći ćete ih pronaći  od 9:30h do 16:30h.

  Za sestre Dženitu i Azru ovaj posao predstavlja zadovoljsto.

 • Raditi ovakav posao zaista je veliko zafovoljstvo, jer je uglavnom vezan za lijepe događaje. Još kad imaš i ljubav prema poslu onda je to to”, kazala je Dženita, jedna od osnivačica.

  No pokrenuti biznis i otvoriti radnju u valu skoka cijena, a  neposredno i nakon smanjena broja slučajeva korona virusa veoma je izazovno, ali sestre vjeruju da je i dalje kvalitet najvažniji i kako kažu sami kupci su očekivali da će i oni podignuti cijene.

 • “Da je prijatno i nije, ali eto sša je tu je. I kupci su očekivali takav korak. Zasad nismo imali problema, prilagođavamo se koliko možemo. I još uvijek svjedočimo da je kvalitet najvažniji u ovom poslu.”, kazala je Dženita za Tuzlanski.ba.

  Torte i kolače koje prave Dženita i Azra isključivo su domaće, a rade torte za sve prilike, rođendane, svadbe i dr. U ponudi će biti torte i kolači na komad, a u njihovom asortimanu možete pronaći i tradicionalne kolače poput baklave, hurmašice.

  Također posjetite ih na društvenim mrežama nazivom Sister Cakes – Torte Tuzla.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,