Srijeda, 22. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Kablovski operateri optužuju: Sport Klub – korupcija od 4 miliona KM

Preuzmite sliku

Grupa kablovskih operatera optužuje Telemach da želi izvući iz HT Eroneta 4 miliona KM ugovorom o omogućavanju kanala Sport Klub po dvostruko većoj cijeni i uz političku prisilu.

Kablovski operateri TXTV, Elta Kabel, Elkatel, Elsat Novi grad, Elta MT i Stijenaherc u pismu upućenom poslanicima Parlamentarne skupštine BiH, navode da se ovakav scenarij događa 15 dana prije konačne odluke Konkurencijskog vijeća o prinudnom izvršenju, te traže angažman SIPA-e u ovom slučaju.
– Pune četiri godine grupacija Telemach d.o.o. (koja je vlasnik Sport klub programa) neće da izvrši pravosnažna rješenja ove države, te da Sport klub programe omogući svojim konkurentima na području Bosne i Hercegovine, čime se direktno narušava tržište, te korisnik nema mogućnost izbora operatora. Vrhunac je nastao ovih dana kada se politika umiješala i dogovara se da HT Mostar d.d. (Eronet) plati duplo veću cijenu nego što je rješenjem nadležnih organa predviđeno, pri čemu će Eronetovih 4 miliona KM otići u nepovrat i završiti u poreskim oazama, navode pomenuti operatori u pismu.

Navodeći izjavu predsjednika Uprave HT Mostar d.d. (Eronet) da su pregovori za Sport Klub završeni i narednih dana slijedi potpis ugovora, kablovski operateri tvrde da politika gura Eronet u potpis štetnog ugovora po tu kompaniju po kojem bi za prava Sport Klub kanala za naredne tri godine platila 8 miliona KM umjesto 4 miliona KM, koliko bi platili ako bi sačekali 15 dana na rješenje Konkurencijskog vijeća o prinudnom izvršenju. (Indikator.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,