Nedjelja, 15. Decembra 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Jusuf Nurkić klanjao dženazu žrtvama genocida u Srebrenici

Košarkaš Portland Blazersa je danas stigao u Potočare

Više hiljada vjernika iz svih dijelova Bosne i Hercegovine i svijeta klanjalo je danas u Potočarima dženazu za 33 novoidentifikovane žrtve genocida počinjenog u julu 1995. godine u Srebrenici.

Dženazi i ukopu nevino ubijenih srebreničkih civila prisustvovao je i bosanskohercegovački i NBA košarkaš Jusuf Nurkić, prenosi Anadolu Agency (AA).

 • Nurkić je inače jedan od bh. sportista koji često kroz svoje javne nastupe i poruke na društvenim mrežama podsjeća na stradanja civila tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu, posebno kada je riječ o stradanju tokom genocida u Srebrenici.

 • Košarkaš Portland Blazersa je tako i danas stigao u Potočare, čime je privukao veliku pažnju medija, ali i građana koji su danas došli u Potočare na ispraćaj žrtava genocida.

  Nurkić se u Potočarima pojavio s majicom na kojoj se nalazio Cvijet Srebrenice, jedan od simbola stradanja Bošnjaka u genocidu u Srebrenici.

 • Nurkić je na musali u Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari obavio dženazu-namaz.

  Bosanskohercegovački košarkaš često u svojim porukama ukazuje na značaj sjećanja i čuvanja od zaborava genocida u Srebrenici. U jednoj od poruka, napisao je: “Ko poriče genocid, kao da je i sam učestvovao u njemu…”. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: ,