Nedjelja, 25. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Jusuf Arifagić kandidat Platforme za progres u RS-u na narednim izborima

Preuzmite sliku

Uspješni privrednik iz Kozarca Jusuf Arifagić novi je član Predsjedništva Platforme za progres i ujedno kandidat ove stranke za potpredsjednika Republike Srpske na narednim izborima.

“Patriotu, privrednika i čovjeka u najboljem smislu te riječi Jusufa Arifagića predstavljam kao novog predsjednika Regionalnog odbora regije Vrbas. I u isto vrijeme kao kandidata Platforme za progres za potpredsjednika Republike Srpske iz reda bošnjačkog naroda.”,  kazao jer predsjednik ove stranke Mirsad Hadžikadić.

Hadžikadić je istakao da će Arifagić, uspješan privrednik , koji se vratio iz Norveške biti osoba koja će povezivati,jer kako je istakao on je prošao strahote rata ali je i osoba koja gradi mostove.

Jusuf Arifagić je kazao da se vratio iz Norveške 2007., jer je želio da doprinese održivom povratku i u svom Kozarcu koje je tad bilo simbol povratka. Tako je otvorio farmu koja se bavi uzgojem norveške crvene krave i to se pokazalo uspješnim. Farma zapošljava oko 40 ljudi i to kakao je istaknuto na pres-konferenciji i povratnike Bošnjake i Srbe.

“Mislim da je put izgradnje i povratka onoga što mi zovemo bosanskohercegovačkom dušom u tome da gradimo našu Bosnu i Hercegovinu. Da shvatimo da mi svi pripadamo njoj.”,  kazao je Arifagić. On je istakao da u Republici Srpskoj nisu stvorene pretpostavke za održivi povratak nisu stvorena radna mjesta. Na današnjoj pres-konferenciji istaknut je i značaj zajedničkog nastupa probosanskih snaga u Republici Srpskoj.

Jusuf je nedavno gostovako kod Senada Hadžifejzovića zajedno sa Fikretom Alićem, također jednim od logoraša.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje