Četvrtak, 17. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Jovanović: ‘U odnosu na ostale kantone situacija u TK je zadovoljavajuća’

Preuzmite sliku

Harmonizacija djelovanja kantonalnog i gradskih | općinskih štabova civilne zaštite.

Sa ciljem usaglašavanja i harmonizacije budućeg postupanja, a sa krajnjim ciljem što efikasnijeg suzbijanja pandemije virusom COVID -19, Kantonalni štab civilne zaštite Tuzlanskog kantona danas je sa predstavnicima gradskih | općinskih štabova održao zajedničku sjednicu.

Ovom prilikom prezentirane su dosadašnje aktivnosti Kantonalnog štaba civilne zaštite, te su komandanti gradskih i općinskih štabova upoznati sa mjerama koje se planiraju poduzimati u narednom periodu a u skladu sa razvojem epidemiološkog stanja na području našeg kantona.

‘U odnosu na ostale kantone situacija u TK je zadovoljavajuća, nemamo zaraženih koronavirusom. Povećao se broj osoba koje se nalaze u izolaciji i on sada iznosi oko 5000. Do sada su testirane 83 osobe i nalazi su negativni. Zahvaljujem se građanima koji se pridržavaju naših mjera, a za one koji ne poštuju naše mjere, za one koji ugrožavaju i svoj i život svojih bližnjih, danas ćemo samo predložili neke nove mjere i sankcije’, kazao je direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Zoran Jovanović.

Današnjem sastanku je prisustvovao i premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,