Utorak, 7. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Jelena Trivić nakon sjednice Glavnog odbora PDP-a: “Oni koji su bliski aktuelnoj vlasti moraju se udaljiti iz stranke”

Preuzmite sliku

Sjednica Glavnog odbora PDP u Banjaluci još traje, a uprkos tvrdnjama o gotovo harmoničnim odnosima iza zatvorenih vrata, lome se koplja.

Za sada je poznato da Jelena Trivić ostaje u stranci, a u narednim mjesecima biće odlučeno hoće li to biti i konačna odluka.

– Ja nisam nikada ni izlazila iz PDP. Ja sam smanjila svoje aktivnosti unutar PDP, ali da li ću ostati i u kojem obimu to ćemo vidjeti u narednih nekoliko mjeseci – rekla je ona za N1.

Kako je istakla, najvažnije joj je da je PDP izašao za zaključkom da su izbori za predsjednika Republike Srpske pokradeni.

– Zvaničan stav PDP od danas da mi ne priznajemo rezultate za predsjednika Republike Srpske. Pobjeda je bila, ali je oteta – istakla je ona.

 • Može li joj taj zaključak biti uporište da uđe u trku za fotelju predsjednika stranke, s obzirom na to da su pred PDP unutarstranački izbori Trivićeva odgovara.

  – Ja bih, kakvo je trenutno raspoloženje mogla biti kandidat za predsjednika stranke i ta bi odluka bila donesena jednoglasno – kaže i dodaje da je nužno da se stranka opredijeli u kojem od dva pravca misli ići.

  – Ovdje se mora postaviti jasan koncept, ili ste potpuno, potpuno protiv režima ili ste potpuno alternativa režimu ili ste samo na papiru opoziciona partija u kojoj ima malo i ovih i onih – kaže tvrdeći da pod istim krovom nema mjesta za ta dva koncepta i da se svi oni koji su bliski aktuelnoj vlasti moraju udaljiti iz stranke.

  Njen dolazak na sjednicu Glavnog odbora, kaže, ne znači sa će tu i ostati.

  Na pitanje da li očekuje da se stranka odredi prema njenim navodima da je Draško Stanivuković saučestvovao u izbornoj krađi na račun Milorada Dodika odgovara da su to procesi.

  Ipak, napominje i kako je za istu izjavu niko nije demantovao.

  Tvrdi i da je Stanivuković podržao zaključak PDP o pokradenim izborima, ali napominje i kako on to javno nikada nije na taj način rekao.

 • – Ja sam došla na sjednicu Glavnog odbora da se zahvalim svim ljudima koji su iskreno radili za pobjedu naroda i ona je bila, ali mi je oteta. Moja je obaveza da se zahvalim ljudima koji su me podržali – istakla je. Sve ostalo ponavlja nije pitanje nje i Stanivukovića, već dva koncepta.

  – Nije to pitanje nas dvoje, to je pitanje dva koncepta. Ja sam rekla kako ja vidim stranku u kojoj nema mjesta za one koji se na bilo koji način približavaju sa režimom, on je za neku blažu varijantu – kaže.

  Da bi ostala u PDP tvrdi, to bi morala biti stranka koja je beskompromisno protiv politike aktuelne vlasti.

  – To bi morao biti takav PDP i po dubini i po širini i grupno i pojedinačno i svakako – kaže Trivićeva.

  Očekuje da se i prije Sabora stranke koji bi trebao biti krajem godine odredi kojim konceptom će PDP. (Srpskainfo.com)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje