Srijeda, 15. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Jednogodišnjoj Dalal dijagnosticiran najteži oblik leukemije: Humanitarnu aukciju podržali Edin Džeko i Damir Džumhur

Pomozimo malenoj Dalal u borbi za njen život – humanitarnu aukciju podržali Edin Džeko i Damir Džumhur.

Jednogodišnjoj Dalal je dijagnosticiran najteži oblik leukemije. Djevojčica se trenutno nalazi na Pedijatrijskoj klinici u Sarajevu, a kako bi potpuno ozdravila treba biti podvrgnuta transplantaciji koštane srži koja će biti obavljena u inostranstvu. Troškovi ovog operativnog zahvata izuzetno su skupi i još nije poznat tačan iznos potrebnih sredstava. Sigurno je da će se raditi o ogromnoj svoti, koju njeni roditelji nisu u mogućnosti osigurati bez pomoći dobrih ljudi.

Facebook grupa “Second Hand FB Shop Koteebi” organizuje humanitarni bazar i aukciju aukciju „Za Dalal“ u srijedu 01.10. u caffeu „Aquarius Vils “.
Bh reprezentativac Edin Džeko donirao je potpisan dres A.S. Roma koji će se naći na aukciji, također najbolji bh teniser Damir Džumhur donirao je maicu sa svojim potpisom koja će se moći kupiti putem aukcije.

Učestvovati mogu svi tako da doniraju jedan odjevni predmet -novo ili jednom nošeno, ili da kupe jedan od izloženih predmeta putem bazara ili aukcije.
Bazar počinje u 17:30 h , a aukcija počinje u 19:15h i trajat će do 20:30 h.

O samoj humanitarnoj akciji su obavješteni roditelji malene Dalal. Obzirom da je lječenje već u toku neće biti prisutni. Prikupljeni novac će odmah biti uručen predstavnici porodice Omerović, Selmi Merdan.

Svi ste dobrododošli, zajedničkim snagama možemo olakšati lječenje malene Dalal.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje