Srijeda, 12. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Jedinica za specijalnu podršku MUP-a TK dodatno obučena za oblast ronjenja i alpinizma (FOTO)

Promocija ronilačkog i alpinističkog tima Jedinice policije za specijalnu podršku MUP-a TK-a.

Ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Husein Topčagić i policijski komesar Fadil Šljivić u petak su sa svojim najbližim saradnicima posjetili Jedinicu policije za specijalnu podršku MUP-a TK-a.

Povod posjete je zvanična promocija timova koji djeluju unutar Jedinice policije za specijalnu podršku, a koje sačinjavaju službenici ove Jedinice dodatno obučeni za oblast ronjenja i alpinizma.

Od strane predstavnika Ronilačkog kluba „Vidara“ iz Gradačca danas je Jedinici policije za specijalnu podršku MUP-a TK-a uručena zahvalnica za dosadašnju saradnju i doprinos u radu ovog Kluba, a ronilačkom timu specijalne policije uručeni su certifikati za uspješno završenu obuku.

Ministar i policijski komesar su izrazili čestitke pripadnicima Jedinice policije za specijalnu podršku na postignutim rezultatima i uspješno završenoj specijalističkoj obuci, te njihovoj spremnosti za izvršavanje najsloženijih zadataka u oblasti sigurnosti. Takođe, istakli su da će se i ubuduće nastaviti s osposobljavanjem i usavršavanjem policijskih službenika, u skladu sa potrebama zajednice i u cilju što efikasnije zaštite lične i imovinske sigurnosti svih građana.

Za potrebe specijalističkog tima za ronjenje nabavljena je posebna oprema, a sve u okviru ispunjavanja programskih ciljeva i zadataka ovog Ministarstva koji se odnose na materijalno-tehničko opremanje policije Tuzlanskog kantona.

Tokom posjete, predstavnici menadžmenta MUP-a TK-a imali su priliku pogledati izvođenje vježbe alpinističkog tima, kao i vježbu Tima vodiča službenih pasa.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,