Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Jedan od najboljih profesora geografije u BiH, proglašen tehnološkim viškom!

Preuzmite sliku

Jedan od najboljih i najpopularnijih profesora geografije u BiH i poznato lice s malih TV ekrana Vedran Zubić proglašen je tehnološkim viškom u Dobrinjskoj gimnaziji u Sarajevu.

Naime, Zubić je tokom pandemije koronavirusa, dok se nastava izvodila isključivo online, postao vrlo popularan kod đaka koji su o geografiji učiliu putem TV ekrana.

Za sada nije jasno zbog čega je upravo Zubić proglašen tehnološkim viškom, ali je očigledno da se mnogima nisu svidjele njegove kritike i stavovi koje nije krio u javnosti.

“Imam ‘čast i privilegiju’ da sam ove godine ‘tehnološki višak’. Osoba koju proglase viškom treba ‘ganjati’ papire koje dostavlja u službu, zbrajaju se bodovi i sl. Jedan od papira mi je iznimno zanimljiv. Naime, mora se ići u MIO/PIO da se dobije papir o radnom stažu. Pa zar je moguće da te evidencije nema u firmi!? A i ako nema, zar je moguće da se ona nekim e-mailom ne može dostaviti u firmu!? Dakle, osoba koja je ‘višak’ mora ići u MIO/PIO, čekati u redu, uplatiti 10 KM i drugi dan (valjda kada se te jednadžbe sa 5 nepoznatih konačno obrade) otići po taj ‘papir’. To je ta “jednostavnost” procesa i informatička revolucija. Da ne povjeruješ! I onda se pitaju što im ljudi idu? Meni je fascinantnije zbog čega bi neko ostao!? Zanimljiva je ovdašnja birokratija…” – napisao je Zubić na Facebooku.

Vedrana Zubića, profesora geografije, učenici su 2017. godine proglasili najboljim profesorom. Rođen je u Sarajevu 1975. godine. Od 1983. godine živi u sarajevskom naselju Dobrinja, koja je, kako je znao reći, njegov personalni i profesionalni “okvir”.

Više od 20 godina je radio u Dobrinjskoj gimnaziji.

Tehnološki višak u praksi podrazumijeva da je osoba u nastavnom procesu ostala bez pune norme i da je mora popunjavati u drugim obrazovnim ustanovama, gdje i ukoliko se ukaže šansa.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje