Nedjelja, 19. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

JazFest u Čapljini podržala Telemach fondacija: Besplatna muzička radionica za djecu

Preuzmite sliku

U subotu, 14. septembra u Čapljini na otvorenom će biti održan treći po redu festival JazFest.

Pokrovitelj ovog muzičkog događaja je Grad Čapljina, a od ove godine partner projektu u okviru kojeg će biti održane po prvi put i edukativne muzičke radionice za djecu je Telemach fondacija.

Besplatne muzičke radionice će biti realizovane u saradnji sa Udrugom “Cvijet” koja okuplja osobe sa teškoćama u razvoju, njihove roditelje i prijatelje Udruge, a predviđene su za djecu Čapljine uzrasta do 18 godina.

Radionice počinju u 17:00h, 14.08., a održat će ih Mateo Nikše, Mile Nikše, Vinko Ćemeraš te brojni drugi učesnici festivala. Instrumenti na kojima će se djeca educirati su basgitara, gitara, bubanj i mandolina.

  • Telemach fondacija ovom aktivnošću želi pružiti podršku radu lokalnih udruženja i lokalnoj zajednici da se kroz edukativne programe omogući najmlađima razvijanje životnih vještina – ljubav prema muzici.

    Ovaj događaj ima i ekološki karakter obzirom da od ponedjeljka organizatori počinju sa akcijama čišćenja lokacije gdje će biti održan event –  Struge – Rijeka Trebižat.

    Akcija čišćenja, u kojoj će sudjelovati i brojni volonteri, će biti održana i nakon koncerta što je i trogodišnja tradicija organizatora.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje