Nedjelja, 19. Januara 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

JAVNI POZIV: Prilika za one koji žele raditi kao certificirani antidoping kontrolori

Agencija za andidoping kontrolu raspisala je dodatni Javni poziv za za obuku i certificiranje doping kontrolora za prikupljanje uzoraka krvi.

U skladu s Međunarodnom konvencijom protiv dopinga u sportu, pozivaju se zainteresovane osobe da se prijave na Javni poziv za obuku i certificiranje doping kontrolora za prikupljanje uzoraka krvi.

U skladu s Programom, Agencija za antidoping kontrolu Bosne i Hercegovine će za kandidate koji ispunjavaju uslove organizirati obuke u sljedećim gradovima: Sarajevo, Banjaluka i Tuzla. Broj kandidata je ograničen: Sarajevo (13), Banjaluka (10) i Tuzla (8).

Kandidati će dobiti upute za pripremanje i polaganje ispita za stjecanje certifikata o završenoj obuci doping kontrolora za prikupljanje uzoraka krvi. Navedeni ispit se sastoji od pismenog i praktičnog ispita, nakon čega će se kandidatima koji polože ispit izdati certifikat.

Krajnji rok za podnošenje prijave je 20.09.2016. godine. Nepotpune i neblagovremene prijave, kao i prijave poslane elektronskom poštom neće se razmatrati.

Detalji, uslov, informacije o potrebnoj dokumentaciji i prijavni obrazac su dostupni OVDJE.

(Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje