Ponedjeljak, 15. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Jasna Duraković: SBB me tuži, nisam ovo očekivala od Radončića, nisam htjela biti kukavica i predati se bez borbe

Preuzmite sliku

Nezavisna zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo i donedavna članica SBB-a Jasna Duraković kazala je večeras u svom gostovanju na Face TV da je njena bivša stranka na nju vrši pravni pritisak.

Naime, kako je kazala Duraković, od svoje bivše stranke je dobila pismo u kojem se navodi da će se protiv nje, u skladu sa notarskim ugovorom koji je potpisala, pokrenuti tužbeni zahtjev.

‘Navodno je taj ugovor potpisan sa mnom, a ja ću reći da bi voljela da vidim notara koji će izvaditi svoju knjigu i pokazati moj potpis. Oni pokreću tužbu jer sam ja napustila stranku i žele da me kazne’, kazala je Duraković.

Zastupnica u Skupštini KS još jednom je napomenula da je SBB napustila iz krajnje principijelnih i moralnih razloga jer, kako je dodala, nije mogla podržati rušenje Vlade KS.

‘Nisam se složila sa rukovodstvom stranke o toj odluci. Čak sam svoj stav mjesecima prije iskazala i predsjedniku stranke Fahrudinu Radončiću. Ja sam se nadala da do smjene Vlade KS neće doći, a onda se desio taj petak 13. Ja sam godinama vjerovala u ideju SBB-a, sve dok se nije desio prelomni moment’, dodala je ona i kazala još i to kako joj “nisu smjeli ponuditi pare, jer znaju da je ne mogu kupiti”.

‘Htjela sam vratiti mandat, ali se nisam željela predati bez borbe. Nisam htjela biti kukavica’ – kazale je Duraković.

Ona je u emisji još jednom negirala navode pojedinih medija koji su objavili da je u emotivnoj vezi sa ministrom unutrašnjih poslova KS Admirom Katicom.

‘Sretna sam što tako čestitog i poštenog čovjeka imam za prijatelja. Navodi da smo u nekoj emotivnoj vezi su notorne laži i neistine’ – rekla je Duraković.

Također je istakla i to da ne zna šta će uraditi Bilsena Šahman, zastupnica SBB-a u Skupštini KS, ali da se ‘svašta može očekivati’.

Podsjećamo, Jasna Duraković javno je putem društvenih mreža obznanila da napušta SBB nakon turbulentnih događaja i najava rušenja Vlade KS nakon čega je dobila veliku podršku građana Sarajeva.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje