Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Jajce: U subotu 5. Međunarodni skokovi s vodopada

Preuzmite sliku

Sportsko-turistička manifestacija “5. Međunarodni skokovi s vodopada u Jajcu” održat će se u subotu, 17. avgusta, u organizaciji Agencije za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca i uz generalno pokroviteljstvo Općine Jajce.

Manifestacija iz godine u godinu prerasta u značajan sportsko-turistički događaj u regiji, a svoje učešće najavili su najuspješniji skakači iz BiHi regije, pa će tako na skokovima nastupiti i istaknuta High Diving skakačica iz SAD-a Laura Rosse.

Početak skokova planiran je u 17.00 sati, kada će više od 20 skakača tradicionalnim skokom “lasta” obilježiti vrhunac vrlo uspješne turističke sezone u gradu Jajcu, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

Organizacijski odbor “5. Međunarodnih skokova s vodopada u Jajcu” donio je Odluku o propozicijama ovogodišnjih skokova u takmičarskom dijelu, pa će se tako skokovi izvoditi isključivo na glavu, a pravo učešća imaju punoljetne, odnosno maloljetne osobe uz pisanu suglasnost roditelja.

Svi učesnici će prije skokova obaviti liječnički pregled radi utvrđivanja psiho-fizičke spremnosti. Takmičari koji prođu navedeni pregled potpisat će Izjavu za skakanje s vodopada na vlastitu odgovornost.

Skakači će se takmičiti u dvije serije skokova u stilu “lasta”, a Organizacijski odbor zadržava pravo odabira učesnika na skokovima. Najbolje ocijenjena tri skoka bit će nagrađeni peharom, a nagrađen će biti i najbolje izveden skok u “slobodnom stilu”.

Nakon održanih Skokova, u središtu grada održat će se koncert jedne od najznačajnijih rock grupa na našim prostorima Divljih jagoda uz nastup predgrupe Lazy band. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,