Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

‘Ja ovog lika znam’: Objavljen fotorobot Alena Bjeloševića, nestalog u Zenici prije 32 godine

Preuzmite sliku

Slučaj nestanka dječaka Alena Bjeloševića, koji se prije 32 godine dogodio u zeničkom naselju Bilmišće, dobio je novu dimenziju, nakon što su se u priču uključili stručnjaci za digitalnu forenziku Univerziteta Vitez u Travniku.

Porodica nikad nije odustala od traženja Alena, a posebno nakon što su se pojavile spekulacije o postojanju navodnog svjedoka koji je rekao da je učestvovao u prebacivanju Alena iz tadašnje Jugoslavije u Italiju.

Napori koje porodica nestalog dječaka decenijama ulaže kako bi pronašli Alena, doveli su ih do doc. dr. Hadžiba Salkića, stručnjaka za digitalnu forenziku sa Univerziteta Vitez u Travniku, koji je uz pomoć savremene digitalno-forenzične nauke izradio fotorobot današnjeg mogućeg izgleda Alenovog lica, piše Faktor.ba.

Fotografiju je na svom Facebook profilu objavila Alenova sestra Lamija Bjelošević Ibranović.

– Godinama te zamišljam i sanjam… Zamišljam trenutak kada ću stati ispred tebe i reći ja sam sestra koju si tražio da ti mama rodi da je na leđima nosiš u obdanište. I kad sam sinoć dobila sliku prvi moj komentar je bio: “Ja ovog lika znam”. Ovo je ogroman korak u mojoj potrazi za bratom koji je nestao 6. aprila 1986. godine ispred porodične kuće na Bilmišću. Ubijeđena sam da ćemo se naći, da će naredna fotografija koju ću objaviti biti naša zajednička – napisala je, između ostalog, Alenova sestra, te zahvalila svima koji joj pružaju podršku u potrazi za bratom. (Faktor.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje