Nedjelja, 24. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Izvještaj Civilne zaštite TK: U posljednja 24 sata reaktivirana tri klizišta

Preuzmite sliku

Na području Tuzlanskog kantona u poslednja 24 časa evidentirano je reaktiviranje klizišta na tri lokacije koja ne ugrožavaju stambene objekte, saopšteno je danas iz Kantonalnog operativnog centra Civilne zaštite Tuzla.

Jedno klizište evidentirano je u naselju Špionica, opština Srebrenik, a dva na području opštine Sapna u Mjesnoj zajednici Rastošnica.

Klizišta se nalaze na poljoprivrednom zemljištu.

Prema podacima Kantonalnog operativnog centra, tim Civilne zaštite za uništavanje neeksplodiranih ubojitih sredstava Kantonalne uprave Civilne zaštite Tuzla vršio je preuzimanje i uništavanje ovih sredstava na području Zeničko-dobojskog kantona.

Tim Civilne zaštite za deminiranje Kantonalne uprave Civilne zaštite Tuzla vršio je ispomoć na deminiranju terena na području Posavskog kantona.

Preuzimanje i uništavanje neeksplodiranih ubojitih sredstava i ispomoć na deminiranju terena rađeno je u saradnji sa Federalnom upravom Civilne zaštite.

Mašinski tim Federalne uprave Civilne zaštite /Plant/ nastavio je aktivnosti na raščišćavanju porušenih objekata na području opštine Sapna u mjesnim zajednicama Škahovica i Rastošnica.

Vodostaj na brani Hidroakumulacije Modrac iznosi jutros 198,39 metara nadmorske visine, što je u odnosu na jučerašnje mjerenje nepromijenjeno. Tačka preliva na ovoj hidroakumulaciji iznosi 200 metara nadmorske visine. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,