Srijeda, 8. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Izrazito povoljna epidemiološka situacija na području TK

Preuzmite sliku

Izrazito povoljna epidemiološka situacija sa ukupno 24 trenutno pozitivna oboljela od čega su četiri hospitalizirana pacijenta obilježila je proteklu sedmicu, zaključeno je na današnjem sastanku Koordinacionog tijela Vlade Tuzlanskog kantona za praćenje stanja pandemije COVID-19.

Aktivnosti Zavoda za javno zdravstvo TK i domova zdravlja sa područja TK usmjerene su na proces vakcinacije i do sada je aplicirano 50.988 doza vakcina. Uprkos lošijem odzivu nego što je bilo planirano, naglašeno je ovom prilikom, uporedo se u domovima zdravlja TK vakcinišu i prioritetne grupe od čega je gotovo četvrtina vakcinisana u Domu zdravlja „Dr. Mustafa Šehović“ Tuzla. Prioritetnim grupama u narednim danima bit će pridruženi i ratni vojni invalidi, rečeno je na današnjem sastanku.

Putem redovnog programa sa federalnog nivoa očekuje se da će u Zavod u narednim danima stići još 5000 vakcina proizvođača Sinopharm i 936 Pfizer-a, koje su već raspoređene po domovima zdravlja.

Do sada se, prema izvještaju Zavoda za javno zdravstvo TK, putem platforme za vakcinaciju prijavilo 19.600 građana dok su sa dostavljenih spiskova uneseni podaci za još 36.000 građana. Iz Zavoda apeluju na domove zdravlja u Banovićima, Živinicama, Srebreniku , Kalesiji i Sapni da dostavljaju povratne informacije o vakcinaciji.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje