Srijeda, 21. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Izgubio najvažniju bitku: Preminuo Muhammed Kulalić, 19-godišnji mladić iz Zenice

Preminuo Muhammed Kulalić, 19-godišnji mladić iz Zenice, u četvrtak uvečer u rodnim Obrenovcima.

Fudbal je počeo trenirati u ŠF “Tempo Sport” kod Nermina Šabića. Izraziti talenat nije bio neprimjećen, pa mladi Kulalić prelazi u FK Sarajevo. Igrao je ovaj odlični mladi fudbaler u pionirskoj i kadetskoj selekciji Sarajeva. Bio i član pionirske reprezentacije BiH.

Potom se vraća u Zenicu u svoj Čelik gdje nastupa za juniorsku selekciju zeničkog tima. Sljedeća fudbalska stanica bio je njemački “Kickers Offenbach”, gdje je potpisao amaterski ugovor. Ubrzo su ga u svoj notes upisali i skauti bundesligaških klubova. Bilo je pitanje dana koji klub će ga prvi angažirati.

Jedan rutinski liječnički pregled je pokazao da Muhammed za protivnika ima teškog protivnika – karcinom limfnih žlijezda. U pitanju više nije bila karijera talentiranog fudbalera, nego i sam život ovog divnog mladića.

Muhammed Kulalić je godinu i po igrao svoju utakmicu života. On je na terenu bio veliki borac. Igrao je na poziciji stopera i zadnjeg veznog. Izgarao je na terenu, za njega nije bilo izgubljene lopte, izgubljene utakmice. Boravio je na liječenju u njemačkoj klinici Esssen, u domaćim klinikama. Ipak, bolest je bila jača. (Zenicablog)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,