Ponedjeljak, 17. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Izetbegović: Zadovoljni pacijenti najbolji pokazatelj kako se radi na KCUS

Preuzmite sliku

Na Klinici za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra univerziteta Sarajevo (KCUS) svakodnevno se zbrinjavaju pacijenti s teškim tjelesnim povredama.

– Nekadašnje duge liste čekanja su znatno smanjene, dok za pojedine procedure liste čekanja više ne postoje. Svi ljekari su podjednako opterećeni, međusobno se konsultiraju i prakticiraju multidisciplinarni pristup u liječenju bolesnika – navodi u saopćenju Press KCUS-a.

U toj klinici liječe se pacijenti iz cijele BiH. Među njima je i 43-godišnji Robert Matić iz Busovače, pacijent Trećeg odjela, koji je na KCUS prebačen iz bolnice u Travniku. On je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći.

– Profesionalizam i stručnost medicinskog osoblja u ovoj klinici je na vrhunskom nivou. Doktori su stručni, a medicinske sestre posao obavljaju profesionalno i predano. Kad pozovete medicinsku sestru, u slučaju da vam nešto treba, odmah dođe. Sve pacijente isto tretiraju i prema svima imaju profesionalni pristup – rekao je Matić.

U istoj sobi je i Mujo Hošić, koji je nakon 19 godina ponovo pacijent Klinike za ortopediju i traumatologiju.

– Ja sam profesor u penziji. Veliki broj doktora me je liječilo. Prije 19 godina operisali su me vrhunski hirurzi. Sada kada je došlo do smjene generacija moram da kažem da ovdje rade ljekari koji su odani pozivu i KCUS. Njihov cilj jeste da nas što prije podignu na noge. Ovakve kadrove samo ima KCUS i svaka čast menadžmentu na organizaciji – poručio je Hošić.

Belma Arnautović iz Sarajeva u KCUS je smještena nakon što je, kao pješakinja, povrijeđena u saobraćajnoj nesreći u naselju Kobilja Glava.

– Hospitalizirana sam prije mjesec. Na početku sam bila traumatizirana zbog povreda, ali i priča da nema doktora i da su sestre neljubazne. To nije tačno. Prezadovoljna sam medicinskom uslugom. Imala sam teške povrede donjih ekstremiteta. Doktori su napravili čudo. Zahvaljujem svima na Trećem odjelu. Medicinske sestre i tehničari na ovoj klinici su posebno profesionalni i ljubazni – navela je Arnautović.

Generalna direktorica KCUS prof.dr. Sebija Izetbegović naglasila je da je na Klinici za ortopediju uveden potpuno novi koncept rada, koji odlično funkcionira.

– Operacije se rade po postojećim listama i programima, osim u hitnim slučajevima. Pacijenti su zadovoljni uslugom, to je najbolji pokazatelj kako mi radimo. Naši ortopedi su stručno osposobljeni za sve operativne zahvate, po tome postaju prepoznatljivi u regiji. Stručna saradnja kao i njihovi međusobni odnosi, sad su na zavidnom nivou. Ponosna sam na ono što je, za kratko vrijeme, urađeno na ovoj klinici. To je samo rezultat predanog, timskog i odgovornog rada – izjavila je prof.dr. Izetbegović, saopćio je PRESS KCUS.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,