Srijeda, 30. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Izetbegović primio delegaciju Udruženja penzionisanih vojnika FBiH

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je danas delegaciju Udruženja penzionisanih vojnika FBiH.

Predstavnici penzionisanih vojnika izrazili su zahvalnost Izetbegoviću za dosadašnji angažman u procesu rješavanja njihovih statusnih pitanja, što je ranije rezultiralo usvajanjem Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju. Time je, kako je istakao predsjednik Udruženja Šemsudin Pojata, otklonjena nepravda prema ovom dijelu boračke populacije.

Izetbegović je naglasio opredijeljenost da se svakom braniocu pomogne u rješavanju statusnih i egistencijalnih problema.

Istakao da će biti učinjen dodatni napor da se usvajanjem zakona o pravima demobilisanih boraca i njihovih porodica, koji je trenutno u proceduri u Parlamentu FBiH, kroz borački dodatak riješi status branilaca nakon 57. godine života, a koji su bez primanja.

Razgovoru je prisustvao i poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Ismet Osmanović kojem su predstavnici Udruženja također zahvalili za angažman u rješavanju njihovog statusa, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje