Četvrtak, 2. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Izetbegović povodom godišnjice terorističkih napada uputio pismo Ambasadi SAD

Preuzmite sliku

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović povodom godišnjice terorističkih napada uputio je pismo Ambasadi SAD u kojem je ambasadoru Ericu Nelsonu kao i porodicama žrtava, američkom narodu i vladi SAD uputio izraze dubokog saosjećanja povodom dvadesete godišnjice terorističkog napada na Svjetski trgovački centar u New Yorku i na Pentagon, saopćila je press služba SDA.

Prisjećajući se najstrašnijeg terorističkog napada koji je ikada izveden, svi trebamo biti svjesni obaveze da predano nastavimo ulagati maksimalan napor u borbi protiv terorizma, nasilja i ekstremizma svih vrsta, te jačanja naših napora u očuvanju najsvetlijih dostignuća civilizacije – mira, slobode i demokratije.

Mi u Bosni i Hercegovini imamo bolna iskustva o tome kakvu spiralu zla mogu pokrenuti nasilnici i ekstremisti ako se njihovo nasilje ne zaustavi na vrijeme. Zato borba protiv ideologija zla mora biti odlučna i kontinuirana.

SAD su u Bosni i Hercegovini imale, i uvijek će imati partnera u globalnom suprotstavljanju terorizmu, ekstremizmu i ideologijama koje promoviraju podjele i nasilje, poručio je predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje