Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Izetbegović: Ovo je naša jedina domovina!

Preuzmite sliku

Brojne delegacije svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini – državne, federalne, kantonalne i općinske, položile su svijeće na spomen-obilježje kod Vječne vatre, u centru glavnog grada Bosne i Hercegovine, povodom današnjeg praznika, Dana državnosti BiH.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, kao i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, u izjavama novinarima, naglasili su da se BiH nezaustavljivo kreće prema evropskim integracijama, s čim se moraju suočiti i snage koje ne djeluju u skladu s tim ciljem.

Izetbegović je kazao da treba biti strpljiv i nepokolebljiv jer će Bosne i Hercegovine i dalje biti, kao i suživota u njoj.

– Ovo je naša jedina domovina BiH. Nema normalnog čovjeka koji ne želi mir, prosperitet – njegove su riječi.

I predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić optimističan je u pogledu budućnosti zemlje. To je rekao na molbu novinara da prokomentira zašto pojedinci iz političkog establišmenta ne priznaju 25. novembar kao Dan državnosti niti se u jednom dijelu zemlje obilježava ovaj praznik.

Čestitajući svim građanima BiH ovaj značajan dan, najveći praznik, Zvizdić ističe da to treba da bude putokaz budućim generacijama da čuvaju Bosnu i Hercegovinu i njene osnovne vrijednosti među kojima su multikulturalni karakter, težnja ka uspostavi evropskih standarda i članstvo u euroatlantskim integracijama.

– Bosna i Hercegovina će biti evropska zemlja bez obzira na to što ima snaga s drugačijim idejama. Takve ideje se neće ostvariti – zaključio je predsjedavajući Vijeća ministara BiH.

Nakon polaganja svijeća kod Vječne vatre, delegacije su se zaputile prema šehidskom mezarju na Kovačima, gdje je također predviđeno odavanje počasti poginulim braniteljima Bosne i Hercegovine, kao i prvom predsjedniku Predsjedništva BiH, rahmetli Aliji Izetbegoviću.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje