Ponedjeljak, 8. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Izetbegović o vojnoj snazi: ‘Prebrojali smo se’, Dodik odgovorio: ‘Neka znaju da nas ima dovoljno’

Preuzmite sliku

Bakir Izetbegovć, lider SDA u posljednje vrijeme aktivno obilazi općine i gradove širom BiH gdje se sastaje i razgovara sa članovima i simpatizerima Stranke demokratske akcije.

Jedan od posljednih skupova na kojima se obraća Izetbegović je oragniziran u Hadžićima. On je u svom obraćanju kazao da “Hrvati i HDZ neće dobiti ekskluzivitet, već pravična rješenja, onoliko koliko im pripada”.

Između ostalog, u svom obraćanju je govorio i o vojnoj snazi.

“Prebrojali smo se – i koliko lovaca imamo, i koliko mladih ljudi, i koliko imamo instruktora na dronovima, i tako dalje. Neću dalje, ali samo da znate”, bio je kratak Izetbegović govoreći o slučaju “najgoreg scenarija. Oružane snage će se morati poduprijeti letećim robotima, dronovima, kazao je Izetbegović.

Dodao je kako se SDA suprotstavila lobijima kladionica, hidroelektrana, te građevinarima, a potom se osvrnuo i na ezan u Sarajevu:

“Nisu u Banjaluci počeli pričati da je preglasan ezan, već u Sarajevu”, rekao je u Hadžićima predsjednik SDA.

Izjave lidera SDA, Bakira Izetbegovića izazvala je lavinu komentara.

Na ove izjave reagirao je i lider SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

“Izetbegović kaže da su se muslimani prebrojali, učesnici protesta, takođe muslimani, prebrojali su Hrvate i kažu ima ih za dva vagona. Nas Srbe niko neće prebrojavati, pa ni muslimani, ali treba da znaju da nas je dovoljno”, naveo je Dodik na Twitteru.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje