Ponedjeljak, 21. Januar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Izetbegović najavio sankcije: Odluka MUP-a HNK da zaustavi migrante je protivustavna

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović ocijenio je da današnja odluka komesara Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona predstavlja eklatantan primjer suprotstavljanja nižeg nivoa vlasti odlukama Vijeća ministara BiH.

“To je protivzakonito i protivustavno te neće moći ostati na tome i zbog toga će se snositi sankcije”, najavio je Izetbegović dodajući da će u skladu s tim biti posla i za Tužilaštvo.

Budući da je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić ovaj čin nazvao državnim udarom, Izetbegović je ponovio da je odluka MUP-a HNK protivustavna, ali nije siguran da li se to može okarakterizirati tako teškim riječima kakve je upotrijebio Mektić.

Migranti i izbjeglice koji su danima boravili u improviziranom šatorskom naselju u parku prekoputa sarajevske Vijećnice autobusima su danas trebali biti prebačeni u prihvatni centar u Salakovcu kod Mostara, što je odlučilo Vijeće ministara BiH, ali ih je na putu do tamo zaustavila policija HNK kod Konjica i zabranila im ulazak u taj kanton. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,