Nedjelja, 2. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Izetbegović: “Morate znati da respiratori nisu lijek, nego sredstvo za podršku pacijentima”

Preuzmite sliku

Sastanak je bio čudesan, kao i svaki sa Harisom Vranićem, kazala je direktorica KCUS-a

“Prvo pismo, koje je objavio Avaz, ne postoji i to je doslovno ovim riječima rekao premijer KS Edin Forto.”, kazala je direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović, komentarišući jutrošnji sastanak sa Fortom i ministroim zdravstva KS Harisom Vranićem.

“Ne znam kako bih opisala taj sastanak. Voljela bih da su bili prisutni i predstavnici medija i da su to snimali, pa da se iz prve ruke uvjerite kakav je bio taj sastanak. On je bio čudesan, kao što je i svaki sastanak sa gospodinom Vranićem.”, izjavila je Izetbegović.

Što se tiče prvog pisma, istakla je kako je ono anonimno i kako  nije upućeno njoj nego građanima.

“To pismo je već predmet policijske istrage i mi ćemo tužiti sve one medije koji su ga objavili.”, istakla je Izetbegović.

Govoreći o drugom pismu doktora, koje se također pojavilo, kazala je kako se radi o internoj korespodenciji u kojoj grupa doktora svoje nadređene obavještava o određenim problemima.

“Odmah po prijemu pisma šefovi disciplina su održali sastanak sa kolegama i dogovoreno je da će problemi koji su uočeni biti rješavani u radnim timovima i mislim da je to pravi način za otklanjanje problema.”, dodala je Izenegović.

Potcrtala je kako, prema specifikacijama, respiratori koji su nabavljeni putem “Srebrene maline” mogu biti korišteni i kao stacionarni u jedinicama intenzivne njege, kao i u kolima hitne pomoći. Tvrdi da o tome ima odgovarajuće potvrde laboratorije Vverlab, kao i Instituta za mjeriteljstvo BiH.

“Morate znati da respiratori nisu lijek, nego sredstvo za podršku pacijentima, napomenula je Izetbegović. (Oslobodjenje.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje