Petak, 17. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Izetbegović: Mislim da ćemo u maju postići neke kompromise (VIDEO)

Preuzmite sliku

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović je danas u Sarajevu, na Vaškršenjme prijemu kojeg je organizirao Mitropolit dabrobosanski Hrizostom, izjavio novinarima kako misli da je smisao vjera i vjerskih zajednica “da nas podsjete kada se izgubimo u ovome teškom vremenu na to šta je osnova života – mir, međusobno poštovanje, suživot“.

– Pridružujući se takvim porukama, svim pravoslavcima u BiH i diljem svijeta čestitam ovaj veliki praznik vaskrsnuća Hristovog, obnove života, sa željom da se i u BiH obnove dobri odnosi, da život postane pravi život, onakav kakav zaslužuju ovi narodi nakon svega – mir, stabilnost, prosperitet…To je ono što želim pravoslavcima u BiH i svim njihovim komšijama – naveo je Izetbegović.

Na novinarsko pitanje u vezi s implementacijom izbornih rezultata, Izetbegović je kazao kako misli da će neke kompromise postići u mjesecu maju i da će biti formirano Vijeće ministara BiH, Federalna vlada i “da ćemo kompletirati tu čitavu strukturu u sljedeća dva mjeseca“.

-Treba naći način da se aktivira Akcioni plan za članstvo u NATO i mislim da smo blizu iznaći neki kompromis i krenuti u stabilizaciju prilika i odnosa u BiH – kazao je Izetbegović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,