Nedjelja, 19. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Izetbegović – Koç: Nastaviti jačati i produbljivati postojeće veze BiH i Turske

Preuzmite sliku

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović razgovarao je danas s ambasadorom Republike Turske u BiH Haldunom Koçom o odnosima između dviju zemalja i aktuelnoj političkoj situaciji u BiH.

Iskazana je obostrana namjera da se postojeće dobre veze između dviju prijateljskih zemalja nastave jačati i produbljivati s posebnim naglaskom na oblast investicija, ekonomske i vanjskotrgovinske saradnje.

Koç je Izetbegoviću uručio poziv predsjednika Repubilke Turske Recepa Tayyipa Erdogana da 3. maja prisustvuje svečanosti otvorenja Džamlidža džamije u Istanbulu.

Izetbegović je još jednom naglasio važnost podrške Republike Turske izgradnji autoputa Sarajevo-Beograd, kao velikog infrastrukturnog projekta od regionalnog značaja.

Ambasador Koç prenio je danas potvrdu predsjednika Velike narodne skupštine Republike Turske Mustafe Sentopa da prihvata raniji poziv Izetbegovića, te da će u narednom periodu s zadovoljstvom službeno posjetiti Bosnu i Hercegovinu, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,