Četvrtak, 25. Februara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Izetbegović: Džaferović i Komšić sami donijeli odluku o otkazivanju susreta s Lavrovom

Preuzmite sliku

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović boravi u posjeti Mostaru gdje je doputovao s ciljem da podrži kandidate “Koalicije za Mostar” pred predstojeće izbore u ovom gradu.

Kratko se pritom obratio novinarima, a jedino pitanje na koje je odgovorio odnosilo se jučerašnje otkazivanje susreta članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića i Šefika Džaferovića ruskom šefu diplomatije Sergeju Lavrovu.

Izetbegović je odbacio navode predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića koji je jučer kazao kako su članovi državnog Predsjedništva to uradili po instrukciji samog Izetbegovića.

“Razgovarao sam jučer sa Džaferovićem koji me nazvao i kazao da su oni tako odlučili i uradili. Naravno da se sa njim koordiniram, ali sa Komšićem nikad. Jedino smo se dogovarali u vezi sa NATO-om. Džaferović i Komšić su lideri koji imaju snažan integritet i ispravno su postupili. Ono što Rusija radi je neprincipijelna, selektivna podrška liderima RS-a bez obzira šta oni rade”, rekao je Izetbegović, te kako javlja Anadolu Agency (AA) dodao:

“To je radikalno miješanje u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine. Lavrov je sam kriv što je nepoštujući simbole i zakone BiH, poput Zakona o odbrani BiH u vezi sa NATO-om, poslao svjesno ovakve poruke. Sam je isprovocirao Džaferovića i Komšića. Predsjedništvo BiH je bilo domaćin posjete Lavrovu, a Turković mu je sve rekla što sam i vama danas kazao”.

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje