Srijeda, 8. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Iz Turske tužne vijesti: Djevojčica Nadin Smajlović ponovo je loše, dva dana bila je u komi

Preuzmite sliku

Informaciju o zdravstvenom stanju djevojčice Nadin Smajlović na svom zvaničnom Facebook profilu objavio efendija Muhamed Velić, pozivajući se na informacije džematlija iz Turske.

Nadin Smajlovć, djevojčica čiju je borbu za život i pravo na liječenje pratila javnost Bosne i Hercegovine, ponovo je u lošem zdravstvenom stanju.

To je na svom zvaničnom Facebook profilu objavio efendija Muhamed Velić, pozivajući se na informacije džematlija iz Turske, koji javljau da je mala Nadin u lošem stanju, te da je dva dana bila u komi.

Od jutros nije u komi, ali je i dalje loše; u Turskoj je, u bolnici. Allah da je osnaži i zdravlje čuva! Allahumme amin! – navodi Velić.

Podsjetimo, Univerzitetski klinički centar (UKC) u Tuzli potpisao je nalog za liječenje Nadin Smajlović van granica Bosne i Hercegovine.

Trinaestogodišnja djevojčica se i dosad liječila u Turskoj, ali u privatnom aranžmanu – jer je Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) odbio da potpiše odobrenje za njeno izmještanje u inostranstvo.

Također, Općinski sud u Sarajevu donio je presudu kojom je utvrđeno da je Klinički centar Univerziteta u Sarajevu povrijedio prava na privatnost djevojčice Nadin Smajlović i njenih roditelja Amine i Denisa Smajlovića.

Presudom je odlučeno da KCUS treba isplatiti 35.000 KM tužiteljima.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje