Četvrtak, 23. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Iz SIPA-e se oglasili povodom pretresa na KCUS-u: Ovdje ima puno posla

Preuzmite sliku

Pripadnici SIPA-e su jutros ponovo oduzimali predmete na KCUS-u i po svemu sudeći ova “posjeta” neće tako skoro završiti.

“Od ranih jutarnjih sati, tačnije oko 8 sati, ušli smo u prostorije Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu u cilju realizacije naredbi za oduzimanje predmeta. Te naredbe odnose se na oduzimanje predmeta koji će se iskoristiti radi dokumentovanja krivičnog djela: teška krivična djela protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim djelom nesavjesno liječenje i zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja. Navedena krivična djela propisana su krivičnim zakonom Federacije BiH. SIPA će nakon okončanja aktivnosti na terenu nadležnim pravosudnim institucijama, Opštinskom sudu u Sarajevu po čijim naredbama je postupala, odnosno vršila pretrese i Tužilaštvu Kantona Sarajevo, dostaviti odgovarajuće izvještaje”, rečeno je iz Državne agencije za istrage i zaštitu za Oslobođenje.

Aktivnosti na UKC-u Sarajevo još nisu okončane.

“Radi se o četiri naredbe Opštinskog suda i Kantonalnog tužilaštva KS-a, zahtjevniji je posao i neće biti uskoro završen”, dodaju iz SIPA-e.

“Ne mogu potvrditi ni demantovati da se te radnje provode u vezi sa ovim slučajevima, jer kao zastupnik oštećenih podnosioca prijave, po zakonu se ne obavještavam o radnjama kao što je pretres, izuzimanje dokumentacije i ostalo. Nadam da aktivnosti imaju veze sa podnesenim prijavama, mada me iskustvo sa Tužilaštvom i predmetima protiv ljekara vuče u neke druge stvari i u jedno negativno iskustvo”, naglasio je advokat Damir Koldžo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,