Četvrtak, 9. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Iz NiP-a poručili: Dogovaramo formiranje vlasti, nemamo vremena za “kinder jaje” scenarije SDA

Preuzmite sliku

Žrijeb iz Kantona 10 odredio je da će SDA dobiti 12. delegata za bošnjački klub Doma naroda FBiH, što znači da će zajedno sa DF-om ova stranka imati većinu od 13 delegata.

Stranke osmorke s druge strane imat će 10 delegata, što znači da neće moći u prvom krugu predložiti bošnjačkog kandidata za predsjednika FBiH.

I dok SDA-ovci s jedne strane likuju, te zvanično poručuju da su spremni započeti pregovore za formiranje nove vlasti, iz stranaka osmorke još nema zvaničnih reakcija.

Iz Naroda i pravde (NiP) za Avaz su kratko poručili da su trenutno zauzeti pregovorima o formiranju novih vlasti na svim nivoima i dogovorima o provođenju konkretnih mjera, te da nemaju vremena baviti se „kinder jaje“ scenarijima koje najavljuje SDA.

Podsjetimo, slično je rekao i zastupnik ove stranke u Skupštini KS Aljoša Čampara koji je u subotu, gostujuću u Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića kazao kako uopće ne želi da se bavi spinovima SDA vezanim uz trinaestog delegata.

– Volio bih vidjeti tog kurbana iz SDA koji će biti spreman da kao potpredsjednik Federacije blokira “Osmorku”. Baš bih volio vidjeti tog kurbana – poručio je Čampara.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje