Utorak, 9. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Iz Mostara do granice s Hrvatskom za oko pola sata

Preuzmite sliku

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Zapadnohercegovačke županije Miroslav Ramljak izjavio je u ponedjeljak za Fenu kako će do kraja godine biti gotova projektna dokumentacija za izgradnju brze ceste Mostar – Široki Brijeg – Grude – granica RH.

Podsjetio je kako je ta cesta uvrštena na popis prioriteta FBiH.

“Znamo što znači svaka cesta kroz Hercegovinu koja će nas prometno povezati s Mostarom, kao sveučilišnim, kulturnim i gospodarskim središtem Hercegovine te Republikom Hrvatskom i autocestom prema Splitu. Izgradnja bi krenula od Pologa prema Grudama, a detaljnije će se znati ovisno o financijskim mogućnostima” – kazao je ministar Ramljak.

Spomenuta cesta bit će duga 64 kilometra, a omogućit će da se iz Mostara do granice s Republikom Hrvatskom stigne za oko pola sata.

“Naše magistralne ceste su dijelom preopterećene, a dijelom ugrožene prevelikom izgradnjom objekata u samom koridoru tih cesta, zbog čega je izgradnja ove brze ceste od velike važnosti za Županiju Zapadnohercegovačku, kao i za cijelu Hercegovinu. Do kraja godine će biti gotova projektna dokumentacija za izgradnju ove brze ceste” – naglasio je županijski ministar prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša. (Foto ilustracija: DW)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje