Četvrtak, 16. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Iz Granične policije kriju putne naloge: Službena vozila 24 sata koriste direktor i njegov zamjenik

Preuzmite sliku

Granična policija BiH raspolaže sa 353 vozila od toga 114 putničkih i 114 kombi vozila, 67 terenskih, osam teretnih, 10 motocikala, 12 kvadova, 27 brodica i čamaca i jedne motorne sanke, podaci su koji su dostavljeni Damiru Arnautu, zastupniku Naše stranke u Predstavničkom domu PSBiH.

Odgovarajući dalje na pitanja zastupnika iz Granične policije BiH da su kao specijalizirana motorna vozila kategorisana 352.

Ono što je javnost znala a sada je i zvanično potvrđeno 24 sata na dan vozila koriste direktor, zamjenik direktora i pomoćnik direktora.

No, iz Granične policije nisu dostavili kopije putnih naloga koje je Arnaut tražio pravdajući se da ih ne mogu dostaviti, jer su se vozila koristila za izvršavanje policijskih poslova i zadataka, kao i ostalih bezbjedonosnih poslova iz nadležnosti Granične policije BiH.

Inače, kako je Patria ranije pisala Zoran Galić, direktor Granične policije BiH ugrozio je živote svih graničnih policajaca koji rade na terenu, ali i drugih učesnika u saobraćaju. Uz to, Galić je poprilično onesposobio graničare da profesionalno i efikasno rade svoj posao.

Rezime je to anonimnog pisma iz Granične policije BiH upućenog na adresu agencije Patria.

“Budući da po Zakonu o sigurnosti saobraćaja sva vozila su dužna imati zimsku opremu u koju spadaju zimske gume ili ljetne gume s dubinom sare većom od 4 mm, i lancima, želim da javno upitate direktora Granične policije BiH Zorana Galića, koji nije u skladu sa zakonom osigurao zimske gume na službenim vozilima Granične policije BiH”, kaže se u pismu.

U obrazloženju se navodi da su “službena vozila koja se koriste na terenu, dakle BAŠ SVA VOZILA, koja koriste policajci u nadzoru državne 100 posto neispravna, izuzev službenih vozila koja koriste komandiri, načelnici i inspektori, koja se nalaze u jedinicama ili terenskim kancelarijama”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,