Utorak, 28. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ivan Begić podnio prijavu protiv inspektora MUP-a RS zbog prijetnji smrću

Preuzmite sliku

Ivan Begić, saradnik narodnog poslanika Draška Stanivukovića, podnio je danas krivičnu prijavu protiv načelnika Odjeljenja za imovinske delikte, prevare i falsifikate Miloša Bandića zbog prijetnji smrću koje su mu upućene 13. februara prilikom saslušanja.

Begić je prethodno izjavio da Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske protiv njega i Stanivukovića vodi montirani proces u cilju političkog progona i diskreditiranja u javnosti.

– Krivična prijava je prvi korak koji ćemo poduzeti da bi inspektor koji mi je prijetio smrću bio na odgovarajući način sankcioniran – smjenom, oduzimanjem ovlaštenja i otkazom. O slučaju su obaviještene mnoge međunarodne organizacije za zaštitu ljudskih prava, kao i međunarodna zajednica – rekao je Begić.

Prethodno je MUP RS podnio krivičnu prijavu protiv Begića i Stanivukovića zbog, navodnog, neovlaštenog tonskog snimanja i prisluškivanja. Obojica su demantirala da su to uradili.

– Protiv Bandića podnosim krivičnu prijavu zbog ugrožavanja sigurnosti, jer je moja sigurnost ugrožena zbog ozbiljnih prijetnji da će me lišiti života, teško povrijediti, lišiti slobode ili mi na drugi način nanijeti zlo. Poručujem da neću odustati sve dok Bandić ne dobije zasluženu kaznu – kazao je Begić. (Srna)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,