Četvrtak, 1. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ispovjest Muharema Ćupine, vatrogasca iz Starog Viteza: Ovakav požar nisam u životu vidio

Preuzmite sliku

Požar, koji je jučer izbio u mjestu Ljubić kod Viteza progutao je cijelu tvornicu, u kojoj je bilo zaposleno 100 radnika. Osim tvornice, koja se bavila preradom drveta, proizvoda od pluta i pleterskih materijala, vatrena stihija je progutala i dvije kuće, jedan automobil i nekoliko štala.

– Vatrogasac sam već 25 godina, ali ovakav požar nisam doživio. NIje se radilo o požaru jednog objekta, pa da se stihijski prenosio sa jednog na drugi objekat, nego kao vuklan, jednostavno je sve eksplodiralo. Požar je gutao sve pred sobom. Na sreću nije odnio ljuduske živote, jedan vatrogasac je zadobio povrede. Bilo je i mještana povrijeđenih sa nekoliko psojekotina. Nisu to neke velike povrede, izjavio je  Muharem Ćupina, šef vatrogasne jedinice u Starom Vitezu.

Govori kako su vatrogasci, još dok su išli prema lokaciji požara, vidjeli plamen i veliki gusti dim.

– Alarmirali smo svu vatrogasnu jedinicu, na terenu je došlo 11 vatrogasaca sa pet vozila. Radilo se o velikom požaru koji je bio u razbuktaloj fazi gorenja. Prijetio je da prijeđe i na druge objekte. I mještani su stali sa nama na prvu liniju odbrane. Zajedničkim snagama smo uspjeli sanirati požar, ali nastala je jedna velika materijalna šteta, ispričao je Ćupina.

Trenutno se radi na raskopavanju žarišta, a na mjestu događaja su i sudski vještaci, koji pokušavaju ustanoviti šta se dogodilo, odnosno šta je prouzrokovalo ovako veliki požar. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,