Nedjelja, 1. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ispovijest Armina Mulića, brata Aldina Mulića za kojim se još traga nakon pada u Miljacku (VIDEO)

Preuzmite sliku

Već šesti dan traje potraga za Aldinom Mulićem (28) koji je u spletu nesretnih okolnosti upao u Miljacku u sarajevskom naselju Dolac-Malta kada se skupa s prijateljem Irhanom Fočom utopio.

Podsjećamo, Aldinu je u jednom trenutku pozlilo, izašao je iz objekta i otišao do obale. Pretpostavlja se da je počeo da povraća i potom se okliznuo i upao u nabujalu Miljacku, nakon čega se Fočo požrtvovano bacio u namjeri da ga spasi. Tijelo Irhana Foče nađeno je u rijeci Bosni, u mjestu Čekrekčije kod Visokog, a za tijelom Aldina Mulića se još traga.

Armin Mulić, brat Aldina Mulića, za portal Hayat.ba dao je svoju potresnu ispovijest govoreći o detaljima potrage za tijelom njegovog brata, o kako i sam kaže, manjkavosti spasilačkih službi, te o njegovim prijateljima koji nisu učinili ništa kako ne bi došlo do ove tragedije.

Izgubio volju da živi u ovom gradu i ovoj državi

Mulić je razočaran u državu i reakcijom svih nadležnih od noći kada je Aldin pao u rijeku. Kaže da tijelo njegovog brata ne traži veliki broj ljudi, kako se to često ističe, a i da opremu koja bi se koristila u potrazi, a koja im je obećana, nisu dobili. Zato su i unajmili rafting klub koji učestvuje u potrazi.

Pogledajte cijeli potresni intervju u videoprilogu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,