Četvrtak, 8. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Islamska zajednica u BiH: Počelo emitovanje programa BIR Televizije

Preuzmite sliku

BIR Televizija, televizijski kanal Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, u petak u 12 sati počela je s emitovanjem programa, prenosi Anadolu Agency (AA).

Svečanosti početka emitovanja prisustvovao je i zamjenik resiu-l-uleme Enes Ljevaković, koji je prenio selame i čestitku reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića, te proučio prigodnu dovu.

“Ovo je misija Islamske zajednice i učinjen je veliki i značajan iskorak. Nadamo se da će BIR TV opravdati očekivanja i doprinijeti prezentiranju islamskih vrijednosti u javnom prostoru“, kazao Ljevaković.

Amir Sakić, direktor Media centra Islamske zajednice, informisao je zamjenika reisu-l-uleme o procesu koji je prethodio današnjem svečanom činu.

“Veliki posao je urađen za vrlo kratko vrijeme, zahvaljujući predanosti svih uključenih u realizaciju ovog projekta. Ovo je mubarek dan prvog dana mubarek mjeseca ramazana i nadamo se da će posao koji smo danas započeli opravdati povjerenje Islamske zajednice i očekivanja gledalaca“, rekao je Sakić.

Distribucija kanala osigurana je kroz mrežu kablovskih i IPTV operatera u BiH i inostranstvu.

Media centar je dao saglasnost za distribuciju programa BIR TV sljedećim operaterima: BH Telecom – Moja TV, Telemach, TXTV Tuzla, Avax NET Lukavac, KG-1 Goražde, KTV EGE Doboj Jug, MISS.NET Bihać, Neon Solucije Kalesija i Logosoft Sarajevo.

Trenutno je dogovorena saradnja i sa GO4TV i BH BOSTEL NET, operaterima za Zapadnu Evropu i Ameriku, a u toku su pregovori o uspostavljanju saradnje sa još tri operatera izvan BiH.

BIR TV je porodična televizija koja njeguje islamske vrijednosti i platforma putem koje Islamska zajednica ostvaruje kontakt i komunikaciju sa muslimanskom i bosanskohercegovačkom javnošću.

Na ovaj način Islamska zajednica je preuzela obavezu da različitim medijskim sadržajima pokuša nadomjestiti sadržaje i aktivnosti koji bi se u normalnim okolnostima realizovali neposredno u džamijama, mahalama, na zajedničkim iftarima i druženjima s članovima porodice i prijateljima. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje