Nedjelja, 1. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Invazija ljubavi na Tuzlu

Preuzmite sliku

ADRA BiH tradicionalno svake godine radi projekat Invazija ljubavi čiji je cilj promovisanje mira i zajedništva među svim građanima BiH.

U projektu učestvuje 20 mladih osoba iz cijele Bosne i Hercegovine koji u periodu od 7 dana rade različite društveno korisne aktivnosti.

“Ove godine ćemo projekat raditi u Tuzli od 20-27. 06. i u sklopu projekta ćemo imati sljedeće aktivnosti: pokloni zahvalnosti za vatrogasce, komunalce i radnike Hitne pomoći, Bazar zdravlja u Bingo centru koji će nuditi besplatne preglede: kontrolu tjelesne težine, viscelarne masti, izračunavanje BMI, mjerenje krvnog pritiska, glukoze u krvi i drugo, čišnjenje izletišta Ilinčica, besplatno pranje automobila, humanitarne pakete za socijalno ugrožen porodice i mnoge druge aktivnosti” saopćili su iz ADRA BiH i dodali:

“Takođe želimo da pomognemo starim osobama iz Tuzle u njihovom potrebama čišćenja garaža, košenja trave, unošenja drva i slično”.

Pozivamo i građane da nam se jave i pridruže u okviru ovog humanitarnog projekta. Kako je akcija izgledala u Mostaru i Jajcu možete pogledati u foto prilogu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,