Četvrtak, 23. Januara 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Internetom kruži fotomontaža klaunova ‘viđenih’ u Posušju

Pomalo jeziva i čudna pomama zahvatila je svijet, a riječ je o osobama maskiranima u klaunove. Najezda se prvobitno pojavila u SAD-u, a potom se proširila i na Europu.

Trend jezivih klaunova traje već dva mjeseca, a nove fotografije i snimke stalno se pojavljuju. Klaunovi najčešće straše djecu, a zabilježeni su i prvi “napadi” – najčešća situacija je ta da klaunovi stoje negdje u prikrajku, prate vas iz sjene i nastoje prestraviti. I dok jedni tvrde da je riječ o velikom marketinškom potezu (u kina uskoro treba stići remake slavnog filma “It”, rađenog po knjizi Stephena Kinga), drugi imaju strašnije objašnjenje. Naime, proteklih dana internetom kruži fama s naslovom “Killer Clown Purge 2016.”, u kojoj se najavljuje da će klaunovi širom svijeta u subotu 30. oktobra činiti “masovne zločine”, po uzoru na film “Purge”. U posljednje vrijeme pojavili su se i u Hrvatskoj na raznim mjestima, a prije nekoliko dana i u BiH – u Posušju. Ipak, kako navode iz policije, klaunovi nisu viđeni na tri lokacije u Posušju, kako se spominje na internetu, kod trgovačkog centra “Divna”, u parku i pored benzinske pumpe, nego se radilo o fotomontaži.

Nije bilo nikakvih privođenja, kako se počelo pričati po posuškim ulicama” – kažu iz MUP-a ZHŽ-a. Radnik spomenute benzinske pumpe također je za Večernji.ba kratko rekao da nema govora da je itko bio u blizini njihova objekta niti su to kamere videonadzora zabilježile. I drugi odmahuju rukom na spomen o klaunovima, spominjući da je riječ o neslanim šalama.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,